10 ПОЛЗИ ОТ АЛОЕ ВЕРА ЗА КРАСИВА И ЗДРАВА КОЖА

Източник: youngerskinguide.com

Ако имате членове на семейството, които са като мен, значи имате в дома си растение от алое вера в случай на необходимост. Това растение, познато още като Aloe Barbadensis Miller, се използва от векове за лечение на кожни проблеми. Тo е от полза за кожни проблеми като:


- Порязвания

- Изгаряния

- Псориазис

- Сърбеж

- Акне

- Белези

- Обриви

- Екзема

- Пъпки

- Бръчки

- Черни точки

- Раздразнения

Това растение прилича на кактус и гелът от вътрешността на листата му е много полезен. Този гел може да се използва като естествено лекарство за изгаряне, порязване и други терапии.


ИСТОРИЯ

Алое вера е документирано отдавна, то се споменава още в медицинския документ Egyptian Ebers Papyrus, който датира от 1500 г. пр. Хр. То се споменава и на глинени пана от Месопотамия през 2200 г.пр.Хр., където е описано неговото използване при лечение на проблеми с храносмилателния тракт. Вероятно е било използвано и много преди да бъде документирано. Алое Вера е и част от легенда която казва, че Аристотел убеждава Александър Велики, че трябва да победи Сокотра, за да получи контрол над алое вера. То е било използвано от маите, индианските племена, самурайте, древните римляни и много други през вековете.


Дори да не сте виждали растение алое вера, вероятно сте чували за алое вера и неговия гел. Поради неговите свойства много компании го добавят като съставка към продуктите, които произвеждат за грижа за кожата и други лечебни продукти. Можете да го намерите в кремове, добавки, лосиони, сокове. Можете да използвате алое вера самостоятелно или в комбинация с други полезни за кожата съставки. Пример за това е Крем Алое Вера на Fruit of the Earth. В допълнение към алое вера, той съдържа витамин Е, масло от пшеничен зародиш и други натурални емолиенти, които са чудотворни за кожа с признаци на стареене. Витамин Е е антиоксидант, който помага при бръчки, възрастови петна и др. Маслото от пшеничен зародиш е пълно с хранителни вещества - над 20! Помага за овлажняване на кожата, подпомага производството на колаген и прави кожата гладка и свежа. 


НАЧИНИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА АЛОЕ ВЕРА 


Слънчево изгаряне

При слънчево изгаряне, гелът от Алое вера охлажда и успокоява.  Освен това, тъй като той действа като овлажнител ще подпомогне оздравителния процес на кожата след изгарянето. 


Овлажнител

Алое Вера Гел е уникален естествен овлажнител. Основен компонент в гела е водата, а останалата част са над 200 различни хранителни вещества. Използвайте при суха кожа или като ежедневен овлажнител. Нанесете гела от алое вера и го оставете да попие в кожата.


Акне

Алое Вера е от голяма полза при лечението на акне, черни точки, пъпки и раздразнения. Той има антибактериални и противогъбични свойства, които са важни при лечението на акне. Освен това има свойства, които намаляват сърбежа, което всички знаем, че може да е проблем с акнето. Ако се стремите да предотвратите акне, Алое вера има свойства да премахва мръсотията и излишната мазнина, които могат да доват до възпаление.

Ако имате ли белези от акне съдържанието на хранителни вещества в алое вера ще подпомогнат регенерацията на кожата, което ще подпомогне намаляването на белезите. Нансяйте Гел от Алое Вера или използвайте в маски против акне. 


Стареене и бръчки

Ако търсите средство за намаляване на фините линии и бръчки, изпробвайте алое вера. Неговите овлажняващи свойства помагат да запазите кожата си здрава, витамините я укрепват и освежават. Алое Вера също така подпомага за възстановяване и запазване на колагена. Колагенът е изключително важен за предотвратяване на бръчките, а жените започват да го губят в 20-те си години. Нанесете Алое Вера Гел като овлажнител или го използвайте в рецепти за маски против бръчки.


Стрии

Ако започне появата на стрии, използвайте гела от алое вера, за да се предпазите от влошаване на състоянието. В случай че вече имате стрии Алое вера гел ще помогне да избледнеят.


Порязвания при бръснене

Никой не обича порязванията при бръснене; боли, досадно е и не изглежда добре. Нанесете Гел от Алое Вера след бръснене и усетете успокояващия му ефект, тъй като той лекува кожата ви.

При мъжете алое вера действа много добре като афтършейв. 


Сияйна кожа

Ако просто искате да поддържате кожата си по-млада и сияйна, започнете да я овлажнявате с алое вера. Използвайте го редовно и ще видите резултата за нула време!


Възрастови петна

Ако се чудите как да използвате алое вера за възрастови петна, това е наистина просто! Редовно, веднъж или два пъти дневно, нанасяйте Гел от Алое Вера върху възрастовите петна или тъмните петна по кожата.  Ефектът може да изисква по-дълго време, но ако жъдете търпеливи и настоятелни ще се радвате на резултати!Брадавици

Вярвате или не, алое вера е естествен и ефективен начин да се отървете от брадавици. Ако имате брадавици, които искате да лекувате, нанесете гел от алое вера, покрийте го с марля или памучен тампон и превържете.. Сменяйте най-малко веднъж дневно. Може да отнеме няколко седмици за желаните резултати, но това е чудесен начин да се отървете от брадавици по естествен начин.


Кожни нарушения

Имате ли друг проблем с кожата, който се нуждае от помощ? Използвайте алое вера при лечението на екзема, псориазис, дерматит и други нарушения, от които кожата ви може да страда. То помага при голямо разнообразие от проблеми благодарение на многобройните си полезни свойства и хранителни вещества.

*В сатията е посочен източника на информация, тя не е медицински съвет. 
Алое Вера 99.8% Сок от вътрешен гел - изгоден пакет: 4 бр. по 3.8 литра /15.79лв. на литър/ Алое Вера 99.8% Сок от вътрешен гел - изгоден пакет: 4 бр. по 3.8 литра /15.79лв. на литър/ Sale

Алое Вера 99.8% Сок от вътрешен гел - изгоден пакет: 4 бр. по 3.8 литра /15.79лв. на литър/

Лв.239.99Лв.279.96

ОРГАНИЧЕН СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 99,8% от вътрешен гелПроизводител: Fruit of the Earth, #1 в САЩИЗГОДЕН ПА..

Сок Алое Вера 99.8% от вътрешен гел - 3.8 литра /18.41 лв. на литър/

Лв.69.99

ОРГАНИЧЕН СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 99,8% от вътрешен гелПроизводител: Fruit of the Earth, #1 в САЩИЗГОДНА оп..

Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 946мл., САЩ

Лв.24.99

ОРГАНИЧЕН СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 99,8% от вътрешен гелПроизводител: Fruit of the Earth, #1 в САЩОпаковка: ..

Алое Вера Гел 680гр. за лице, тяло, коса и скалп

Лв.34.99

ГЕЛ АЛОЕ ВЕРА /за лице, тяло, коса и скалп/ - ОВЛАЖНИТЕЛ БЕЗ МАЗНИНИПроизводител: Fruit of the ..

Гел Алое Вера за лице, тяло, коса и скалп 340гр.

Лв.19.99

АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ 100% /ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА/Производител: Fruit of the Earth, #1 в САЩОпаковка: 12..

Изгоден Пакет - Лице И Тяло: 1бр. Крем Какаово Масло 113гр.; 1бр. Какаово Масло 946мл. /9 месеца грижа/ Изгоден Пакет - Лице И Тяло: 1бр. Крем Какаово Масло 113гр.; 1бр. Какаово Масло 946мл. /9 месеца грижа/ Sale

Изгоден Пакет - Лице И Тяло: 1бр. Крем Какаово Масло 113гр.; 1бр. Какаово Масло 946мл. /9 месеца грижа/

Лв.44.98Лв.52.98

Пакетът включва:- 1 бр. Крем Какаово Масло, Витамин Е и Алое Вера 113 гр.- 1бр. Лосион Какаово Масло..

Лосион Какаово Масло, Масло от Ший, Алое Вера Гел - 946мл. /9 месеца грижа/

Лв.39.99

ЛОСИОН КАКАОВО МАСЛО, МАСЛО ОТ ШИЙ, АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ - 9 месеца грижаПОДОБРЯВА ЕЛАСТИЧНОСТТА ..

Изгоден Пакет - лице и тяло: 1бр. Крем Алое Вера 113гр.;  1бр. Лосион Алое Вера 473мл. Изгоден Пакет - лице и тяло: 1бр. Крем Алое Вера 113гр.;  1бр. Лосион Алое Вера 473мл. Sale

Изгоден Пакет - лице и тяло: 1бр. Крем Алое Вера 113гр.; 1бр. Лосион Алое Вера 473мл.

Лв.24.99Лв.32.98

Пакетът включва:- 1 бр. Крем Алое Вера 113 гр.- 1бр. Лосион Алое Вера 473мл.Производител: Fruit of t..

Изгоден Пакет - Сподели С Приятел: 1бр. Гел Алое Вера 340гр.;  1бр. Лосион Алое Вера 473мл. Изгоден Пакет - Сподели С Приятел: 1бр. Гел Алое Вера 340гр.;  1бр. Лосион Алое Вера 473мл. Sale

Изгоден Пакет - Сподели С Приятел: 1бр. Гел Алое Вера 340гр.; 1бр. Лосион Алое Вера 473мл.

Лв.29.99Лв.39.98

Пакетът включва:- 1 бр. Гел Алое Вера 340гр.- 1бр. Лосион Алое Вера 473мл.Производител: Fruit of the..

Лосион Алое Вера с Натурални Масла за гладка и здрава кожа, 473мл., САЩ

Лв.19.99

ОВЛАЖНЯВАЩ И УСПОКОЯВАЩ ЛОСИОН АЛОЕ ВЕРА С НАТУРАЛНИ МАСЛАОригиналната формула на Fruit of the Earth..

Крем Алое Вера против стареене за всички типове кожа, 113гр.

Лв.12.99

КРЕМ АЛОЕ ВЕРА + 6 НАТУРАЛНИ ЕМОЛИЕНТА Оригиналната формула на Fruit of the Earth - интензивна ..

Крем Витамин Е & Алое Вера - за кожа с признаци на стареене, 113гр.

Лв.12.99

КРЕМ АЛОЕ ВЕРА + ВИТАМИН Е  - СЪДЪРЖА НАЙ-ЕФЕКТИВНИТЕ НАТУРАЛНИ ЕМОЛИЕНТИ: ВИТАМИН Е, АЛОЕ ВЕРА..

Крем Какаово Масло, Алое & Витамин Е - при суха, напукана кожа, бръчки 113гр.

Лв.12.99

КРЕМ КАКАОВО МАСЛО, АЛОЕ ВЕРА  &  ВИТАМИН Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БОГАТА ВД..

Показани 1 от 13 | 13 (1 Страници)