Лосион при бременност против стрии - употреба и предимства

Лосион при бременност против стрии - употреба и предимства
26/12/20

Лосионът срещу стрии помага да се предотврати разкъсването на кожата по време на бременност, тъй като стриите се появяват често при бременни жени - те са естествена част от бременността. С нарастването на корема и наддаването на здравословно тегло кожата се разтяга с бързи темпове. Това причинява стрии, а лосионите при бременност обикновено се използват за профилактика и лечение.


Няма начин да предотвратим напълно стриите, но правилната грижа за кожата може да има огромно значение. Използването на лосиони при бременност против стрии може да помогне за свеждане до минимум появата им. Ако искате да опитате един от тези популярни лосиони, потърсете трите фактора, разгледани по-долу.


1. Лосион при бременност против стрии, който предлага хидратация

За да подхранвате кожата си и ефективно да се борите със стриите, трябва да се стремите както към хидратиращи, така и към овлажняващи съставки. Всеки висококачествен лосион за бременност естествено овлажнява кожата. Не забравяйте да потърсите някои от тези хидратиращи съставки:


алое вера

хиалуронова киселина

глицерин

пчелен мед

млечна киселина

Не забравяйте да изберете лосион, който съдържа поне един от тези овлажнители. Ще откриете, че има много достъпни опции.


2. Лосиони при бременност против стрии, които са богати на масла


Кожата естествено произвежда мазнина, а мазнината помага да се предотврати загубата на вода. Когато кожата се разтяга бързо, можете да използвате допълнителна помощ от здравословни и лечебни масла. Тези масла са много популярни и често се срещат в лосионите за стрии:

какаово масло

масло от ший

слънчогледово масло

арганово масло

лавандулово масло

шипково масло

масло от горчив бадем

масло от нар

соево масло


Можете също така да закупите тези масла сами, но те може да са скъпи. Използвайте лосион за стрии с няколко масла, ако искате рентабилно решение.


3. Лосиони при бременност против стрии, които подобряват еластичността на кожата


Подобряването на еластичността на кожата е от съществено значение за лечение на стрии. Когато използвате лосион, който повишава еластичността, може да успеете да намалите тежестта или количеството стрии. Използвайте лосион за бременност възможно най-рано, за да постигнете най-добри резултати.


Има много различни витамини и съставки за подобряване на еластичността на кожата ви. Някои от най-популярните са:

витамин Е

витамин Ц

колаген

ниацинамид

еластин

коензим Q10

Витамин Е е изключително често срещан при лосион за стрии по време на бременност. 


Извличане на максимума от лосион при бременност против стрии

След като вече знаете какво да търсите, важно е да се възползвате максимално от лосиона за стрии по време на бременност. За щастие е доста лесно да се максимизират ползите. Имайте предвид няколко прости съвета.


Използвайте ежедневно лосион за стрии.

Започнете да използвате лосион възможно най-рано по време на бременност.

Нанесете лосион върху целите участъци,  които могат да бъдат засегнати от стрии, включително корема, бедрата, гърдите, задните части и долната част на гърба.

Комбинирайте тези съвети със задължителните съставки, обсъдени в тази публикация. Това може да гарантира, че кожата ви ще изглежда и ще се чувства добре през цялата бременност.

Източник: Gingerhaze.com

*В сатията е посочен източника на информация, тя не е медицински съвет. 


Вижте повече за: 

ЛОСИОН КАКАОВО МАСЛО, МАСЛО ОТ ШИЙ, АЛОЕ ВЕРА  &  ВИТАМИН Е - 9 месеца грижа

ПОДОБРЯВА ЕЛАСТИЧНОСТТА НА КОЖАТА И ЕФЕКТИВНО ПОДПОМАГА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ ПОЯВАТА НА СТРИИ  ПО ВРЕМЕ И СЛЕД БРЕМЕННОСТ, КАКТО И ПРИ РЯЗКА ПРОМЯНА В ТЕГЛОТО. 


ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БОГАТА ВДЪХНОВЕНА ОТ ПРИРОДАТА ПОДХРАНВАЩА ФОРМУЛА.

ПРЕПОРЪЧАН ОТ ДЕРМАТОЛОЗИТЕ В САЩ.