Как да изберем качествен продукт Алое Вера

Как да изберем качествен продукт Алое Вера
30/11/18

На какво да обърнем внимание при избора на продукт алое вера?

Алое вера може да се пие и да се използва външно. Счита се, че е най-ефективно когато се приема във форма, възможно най-близка до природната. В течна форма алоето трябва да има минимална обработка. To трябва да бъде подложено на „студена” обработка, за да се запазят оригиналните съставки и свойства на продукта. Добре е да е извлечено от прясно откъснати листа алое и опаковано в рамките на деня, за да се запазят полезните вещества. Препоръчително е да се купува алое от производители, които гарантират, че е органично отгледано - без химикали и пестициди. Необходимо е да е от вътрешността на листото, тъй като ако е от цяло листо обработката включва и алоинът, съдържащ се в обвивката.   

Каква е разликата между различните марки?

Алое Вера е продукт, който се продава в много търговски обекти и чрез дистрибутори на фирми за директен маркетинг. Без пряк контрол върху всеки етап, от производството до клиента, е трудно да се осигури качествен контрол на продукта. Проблемите са неправилно съхранение, прекомерна преработка, вредни добавки, разреждане с други субстанции.


Каква е цената на сока от Алое Вера?

Закупувайте продуктите от сигурни източници, при които се знае какъв е процеса на производство, точно какви са съставките, и как се съхранява продукта. Не е необходимо цената на продукта да е висока, тъй като тя може да е натоварена с тежка дистрибуторска машина, която го оскъпява значително. Размерът на опаковката също влияе върху цената. Със закупуването на по-голяма опаковка си спестявате цената за опаковка и етикетиране, с която неизбежно е натоварен продукта в по-малка опаковка.  


Какви са сертификатите, които продуктът трябва да притежава?

Необходимо е продуктът да има сертификат за анализ, който показва в подробности съдържанието,  и характеристиките на продукта, както и резултати от микробиологичните му изследвания за съдържание на патогени, които могат да ви разболеят, ако са над здравословните норми.

Съществуват независими неправителствени организации, които провеждат допълнително сертифициране на продуктите. Тези сертификати не са задължителни, те се използват за повдигане реномето на производителя и обосноваване цената на продукта. 


Важно от етикета! Обърнете внимание дали продуктът е за пиене или само за външна употреба. Вижте съдържанието на алое вера в продукта. Описано ли е точно какво съдържа продукта.

При продуктите за пиене обърнете сериозно внимание посочено ли е как е стабилизиран продукта, какви и в каква концентрация са използваните стабилизатори.