Алое вера и болестта на Хашимото

Източник: https://drhedberg.com


Алое Вера е едно от най-старите лечебни растения, за които знаем, че е използвано от древните египтяни, които го наричали „растението на безсмъртието“. Най-вероятно сте чували че е използвано локално за изгаряния или вътрешно за успокояване на възпалени черва.


Използвал съм Алое Вера през годините. Работи изключително добре за намаляване на възпалението и възстановяване на възпалени и увредени мукозни мембрани в червата и пикочните пътища. Използвал съм го и доста успешно при болки в пикочния мехур, причинени от интерстициален цистит.

Алое вера е богато на 200 хранителни вещества, най-вече следното:

Минерали:

желязо

хром

цинк

селен

мед

манган

магнезий

натрий

калий

калций


Витамини:

А

В1, В2, В3, В5, В6, В12

С

E

Фолиева киселина


Ензими:

алкална фосфатаза

амилаза

Bradykinase

карбоксипептидаза

каталаза

липаза

на пероксидаза


Допълнителни съединения:

Холин

Anthraquinones

стероли

лигнини

сапонини

Салицилова киселина


Горните съединения обясняват неговите антиоксидантни, аналгетични, антисептични, антивирусни и противовъзпалителни свойства.


Научно е доказано, че алое вера е от полза за следното:

Генитален херпес

Псориазис

Себореен дерматит

Изгаряния

Заздравяване на рани

Мукозит

Радиационен дерматит

Измръзнало място

Акне

Lichen planus

Стоматит

Диабет тип 2

ХИВ

Превенция на рака

Запек

Язвен колит

Язви от натиск


Традиционни употреби, които все още не са научно доказани, включват:

Паразити

Хронични рани на краката

Кожна туберкулоза

Артрит

Алопеция

Бактериални и гъбични кожни инфекцииОбещаващи резултати от проучването на болестта на Алое Вера и Хашимото

Нови изследвания показват, че алое вера може да бъде изключително полезно за тиреоидит на Хашимото при пациенти със субклиничен хипотиреоидизъм. Проучването е вдъхновено от индивид с тиреоидит на Хашимото, който е пил 50ml сок от Алое Барбаденсис Милър. Тя забелязва, че след пиене на този сок в продължение на 3 и 6 месеца, нейният TSH, свободен T4, свободен T3 и антитела на тироидната пероксидаза (TPOAb) са се подобрили.


Нейният TSH преминава от 5.14 на 1.83. Свободният Т4 се подобрява от 8.3 на 11.44. Свободният T3 премина от 5.22 на 4.78, което показва подобрена ефективност. И TPOAb намалява от 1,875 до 246.


Това са били доста големи промени без други интервенции и без лекарства за щитовидната жлеза.


Въз основа на тези резултати авторите набират 30 жени на възраст 20-55 години с тиреоидит на Хашимото и субклиничен хипотиреоидизъм, който е определен като притежаващ TSH> 4.0 и високи нива на TPOAb. Тези жени никога не са били лекувани с лекарства за щитовидната жлеза преди или са взели някакви добавки за техните проблеми с щитовидната жлеза.


Всяка сутрин на празен стомах в продължение на 9 месеца пият по 50 ml от Алое Вера Милър сок.


TSH, свободни Т4, свободни Т3 и нива на TPOAb са измервани на изходно ниво, 3 месеца и 9 месеца.


Контролната група се състои от данни за 15 жени от университетска болница, които са имали тиреоидит на Хашимото и субклиничен хипотиреоидизъм.


Какво разкриват резултатите?

Контролната група не показва никакви статистически значими промени в никой от техните данни на щитовидния тест.

На три месеца проучваната група е показала статистически значими подобрения във всичките четири тироидни теста. Нивата на TSH, Free T4 и TPOAb са се подобрили отново на деветмесечната оценка. Свободните нива на Т3 намаляват на три месеца, но след това не се променят значително от три месеца до девет месеца.


Заключения на автора

Авторите посочват, че 100% от пациентите с тиреоидит на Хашимото и субклиничен хипотиреоидизъм при 9-месечно използване на 50 ml на ден сок от Алое вера възстановяват функцията на щитовидната жлеза и значително намаляват нивата на TPOAb. Те твърдят, че тези резултати вероятно са по-добри от това, което е показано в предишни проучвания. И накрая, те заключават, че сокът от Алое Вера помага производството на тироиден хормон, като намалява възпалението на щитовидната жлеза и намалява необходимостта от превръщане на Т4 в Т3.


Коментарите на д-р Хедберг

Това проучване е доста впечатляващо, слабост е липсата на контролна група, която е консумирала плацебо продукт. Ефектът на плацебо може да бъде доста мощен. Въпреки това, подобренията на кръвните тестове за тези маркери на щитовидната жлеза ще бъде почти невъзможно да се постигне просто чрез плацебо.


Ще забележите, както е написано по-горе, че Алое Вера е богата на много вещества, които поддържат здравето на щитовидната жлеза, като селен, цинк, витамин А, магнезий, витамини В, витамин Е, желязо и др. свойства на лигавицата на червата и също така предпазват щитовидната жлеза от увреждане. Някои от тези жени може да са имали ниски нива на феритин, които биха се подобрили леко от съдържанието на желязо в алое вера.


Тъй като Aloe vera е ефективен за възстановяване на чревната бариера, той би могъл директно да се справи с изпускането на червата (стомашно-чревна хиперпроницаемост), което е основен фактор при автоимунното заболяване. Ремонтът на червата винаги е един от най-важните фактори за лечението на болестта на Хашимото. Приемането на Aloe vera всеки ден в продължение на 9 месеца значително ще помогне за възстановяването на увреждането на стомашно-чревния тракт.


Ако някои от тези жени са били със запек, слабително действие на Алое Вера може да намали потенциалните нива на естроген чрез подобряване на транзитното време. Запекът причинява рециркулация на естроген и излишъкът на естроген инхибира функцията на щитовидната жлеза и влошава автоимунитета като цяло.


Нямаме представа каква е диетата на всеки субект. С или без глутен? Ако се хранят с глутен, тези резултати са много добри, защото алое трябва почти напълно да премахва отрицателните ефекти на глутена. Тук има много неизвестни за диетата, така че е трудно да се направят конкретни заключения.


И накрая, авторите не споменават инфекционната връзка с болестта на Хашимото и факта, че Алое Вера е антивирусна срещу херпесните вируси. Вирусът на Епщайн-Бар и Херпес 6 са значително свързани с болестта на Хашимото и тези вируси може да са били потиснати от Алое Вера. Някои от подобренията, могат да бъдат свързани с намалена вирусна активност.


* Важна бележка *

Пациенти, които приемат лекарства за щитовидната жлеза - тези резултати показват, че TSH намалява, което може да бъде прекалено ниско при последващ кръвен тест, което създава объркване с лекуващия Ви лекар. Освен това, ако Free T4 се повиши, някои пациенти могат да получат симптоми на хипертиреоидизъм поради подобренията в функцията на щитовидната жлеза в комбинация с лекарството. Това би изисквало деликатен танц и редовно проследяване на нивата на хормоните на щитовидната жлеза, ако някой приеме Алое Вера и лекарства едновременно.

Това проучване показва някои впечатляващи и обещаващи резултати за болестта на Хашимото и Алое Вера, но бъдете сигурни, че работите с Вашия лекар и следите нивата на хормоните на щитовидната жлеза, ако сте на лечение и решите да опитате Алое Вера в продължение на 9 месеца.


*В сатията е посочен източника на информация, тя не е медицински съвет. 

Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 3.8 литра Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 3.8 литра Sale

Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 3.8 литра

Лв.79.99Лв.94.99

ОРГАНИЧЕН СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 99,8% от вътрешен гелПроизводител: Fruit of the Earth, #1 в САЩИЗГОДНА оп..

Сок Алое Вера 99.8% от вътрешен гел - изгоден пакет: 2 бр. по 3.8 литра Сок Алое Вера 99.8% от вътрешен гел - изгоден пакет: 2 бр. по 3.8 литра Sale

Сок Алое Вера 99.8% от вътрешен гел - изгоден пакет: 2 бр. по 3.8 литра

Лв.139.99Лв.189.98

ОРГАНИЧЕН СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 99,8% от вътрешен гелПроизводител: Fruit of the Earth, #1 в САЩИЗГОДЕН ПА..

Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел -  3бр. по 946мл. Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел -  3бр. по 946мл. Sale

Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 3бр. по 946мл.

Лв.89.99Лв.104.97

ОРГАНИЧЕН СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 99,8% от вътрешен гелПроизводител: Fruit of the Earth, #1 в САЩИЗГОДЕН ПА..

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)