Алое Вера и сърдечно-съдовата система

Източник: http://www.aloeplant.info


Какво представлява холестеролът?

Хората обикновено чуват думата "холестерол" от своите лекари и започват да се притесняват. Но самият холестерол е важен за организма, тъй като ни помага да останем здрави. И така, откъде идва този необходим холестерол? Част от него се произвежда естествено от нашите тела, по-специално от черния дроб и други клетки (количеството, което тялото ни създава, варира и може да зависи до голяма степен от нашата семейна история), а останалите 25% получаваме при приемане на месни продукти. Освен че има два източника на холестерол, има и два вида: "добър" и "лош" холестерол. Излишъкът или недостигът на двата вида може да увеличи риска от сърдечен инфаркт или коронарна болест на сърцето.


Високият холестерол застрашава сърцето

Високият холестерол е рисков фактор, който често може да доведе до коронарна болест на сърцето, инфаркт и удари. Това се случва, когато нивото на холестерола се повиши и това води до натрупване на мазнини в артериите. Това натрупване на мазнини е потенциално причина за сърдечни заболявания. Високите нива на холестерол и триглицериди могат да се понижат естествено с алое вера. Според направените медицински изследвания, ползите от приема на алое вера вътрешно, са доказани. Резултатите потвърждават, че когато Алое Вера е прилагано на пациенти със сърдечно заболяване и висок холестерол рикът е понижен. Пациентите получават 100 mg Алое Вера в продължение на 3 месеца, което намалява случаите на сърдечни пристъпи, удари и болки в гърдите. Тези положителни резултати се дължат на антиоксидантните и хранителни свойства на растението алое вера, което намалява високия холестерол.


Връзката между алое и сърцето

Известно е че Алое Вера съдържа специалната съставка В-ситостерол, която предотвратява абсорбирането на холестерола в организма. Растението има и свойства за повишаване на имунната система, което е от съществено значение за премахване на токсичните елементи в организма. Допълнителни проучвания показват, че допринасящата съставка в алое, известна като карбоксипептидаза, е допълнителен фактор за борба с високия холестерол.


Как действа алое вера в тялото?

Алое Вера съдържа детоксикиращи агенти, които премахват токсините от кръвта, разширяват кръвоносните съдове и стимулират растеж на нови кръвни клетки. При вътрешен прием сокът от алое вера подобрява качеството на кръвта и възстановява баланса на кръвта и това води до намаляване на високите нива на холестерол и триглицериди. Когато става въпрос за намаляване на високия холестерол, Алое Вера се счита за по-безопасна алтернатива в сравнение с приемането на лекарства, които са вредни и могат да имат странични ефекти. 

Най-полезните и активни съставки могат да бъдат намерени в гела и сока на растението. Хората, които страдат от висок холестерол, могат да постигнат оптимални резултати, като вземат препоръчителна доза от 20 мл висококачествен сок от Алое Вера в чаша вода два пъти на ден. Когато се комбинира с диета с ниско съдържание на мазнини, Алое Вера може да доведе до подобрение чрез възстановяване на нормалните нива на холестерола. Сокът от Алое Вера е щадящ и нетоксичен и може да се приема за дългосрочно, за да поддържа нивата на холестерола. Консултирайте се с лекар, ако понастоящем приемате лекарства с рецепта и смятате да добавите Алое Вера към Вашия курс на лечение. 

*В сатията е посочен източника на информация, тя не е медицински съвет. 

Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 3.8 литра Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 3.8 литра Sale

Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 3.8 литра

Лв.79.99Лв.94.99

ОРГАНИЧЕН СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 99,8% от вътрешен гелПроизводител: Fruit of the Earth, #1 в САЩИЗГОДНА оп..

Сок Алое Вера 99.8% от вътрешен гел - изгоден пакет: 2 бр. по 3.8 литра Сок Алое Вера 99.8% от вътрешен гел - изгоден пакет: 2 бр. по 3.8 литра Sale

Сок Алое Вера 99.8% от вътрешен гел - изгоден пакет: 2 бр. по 3.8 литра

Лв.139.99Лв.189.98

ОРГАНИЧЕН СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 99,8% от вътрешен гелПроизводител: Fruit of the Earth, #1 в САЩИЗГОДЕН ПА..

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)