Алое Вера за детоксикация и енергизиране

Алое Вера за детоксикация, енергизиране и предпазване от оксидативен стрес 
Източник: Organic Facts

Алое Вера е невероятно растение. То е сочно растение и е част от семейството на лилиите (Liliaceae), към същото  семейство принадлежат чесънът и лукът. Различните части на растението се използват за различни ефекти върху тялото. Алое Вера може да се използва както за вътрешно, така и за външно приложение.
 
Алое Вера съдържа над 200 активни съставки, включително витамини, минерали, аминокиселини, ензими, полизахариди, и мастни киселини, и не е чудно, че е използван за такъв широк спектър от средства за защита. По-голямата част от листата на Алое Вера са пълни с плътно вещество като гел, което е около 99% вода.


АЛОЕ ВЕРА Е С ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ:
Алое вера съдържа много витамини, включително A, C, E, фолиева киселинахолин, В1, В2, В3 (ниацин), B6. Алое Вера е едно от малкото растения, които съдържат витамин B12. Някои от 20-те минерали, открити  в алое вера включват: калций, магнезий, цинк, хром, селен, натрий, желязо, калий, мед, манган.


АЛОЕ ВЕРА Е С ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА АМИНО И МАСТНИ КИСЕЛИНИ
Аминокиселините са градивните елементи на протеините. Има около 22 аминокиселини, които са необходими за човешкото тяло и 8 от тях са от съществено значение. Аминокиселините, намерени в алоето са около 18-20 и в тях влизат всичките 8 незаменими аминокиселини.
Алое Вера също така включва доста впечатляваща гама от мастни киселини. Алоето съдържа три растителни стероли, които са важни мастни киселини-HCL холестерол (което намалява мазнините в кръвта), кампестерол, и B-ситостерол. Всички те са полезни за намаляване на симптомите на алергии и стомашно разстройство. Други мастни киселини включват линолова, линоленова, миристинова, каприлова, олеинова, палмитинова и стеаринова.

АЛОЕ ВЕРА Е АДАПТОГЕН
Алое Вера е добре известен адаптоген. Адаптоген е нещо, което повишава естествената способност на организма да се приспособява към външните промени и да се противопоставя на заболявания. Смята се, че силата на алоето като адаптоген балансира системите на организма, стимулирането на отбраната и адаптивните механизми на тялото. Това ни дава повишена способност да се справяме със стреса (физически, емоционален и стреса на околната среда, като замърсяване)

АЛОЕТО ПОМАГА ХРАНОСМИЛАНЕТО
Лошото храносмилане е свързано с много заболявания. Правилно функциониращият храносмилателен тракт е една от основите на здравето. Алоето помага за успокоение и прочистване на храносмилателния тракт и за подобряване на храносмилането. Интересното за алоето, при вътрешно приемане е, че, тъй като е адаптоген, то помага и при запек и при диария. Това растение е било лек за много хора с проблеми, като синдром на раздразнените черва, както и киселинен рефлукс. Алое Вера също помага да се намали количеството на неприятелските бактерии  в червата ни и държи чревна флора в равновесие. Алое е и противоглистно средство, което означава, че помага на тялото да се отърве от глистите. 


АЛОЕ ПОМАГА ПРИ ДЕТОКСИКАЦИЯ
Алое Вера е желеобразна растителна храна, също като водораслите и Чиата. Основната полза при консумация на гелообразни растителни храни е, че тези гелове лесно се придвижват през стомашно-чревния тракт, усвояват токсините по протежение на пътя и ги изхвърлят през дебелото черво. Това спомага за правилното отстраняване на отпадъците от тялото ви, а също и за детоксикация на тялото ви.

АЛОЕТО АЛКАЛИЗИРА ТЯЛОТО
Заболяванията не може да се проявят в алкална среда. Повечето хора живеят и се прехранват предимно с киселинни храни. За да сте здрави, не забравяйте правилото 80/20 - 80% алкални храни и 20% кисели. Алое вера е алкало-образуваща храна. Той алкализира организма, помага да се балансират прекалено киселинните хранителни навици.

АЛОЕТО ПОНИЖАВА ХОЛЕСТЕРОЛА
Според проучване, публикувано в брой 2000 на British Medical Journal, бета ситостеролът помага за понижаване на холестерола. С регулирането на кръвното налягане, подобряването на кръвообращението и окисляването на кръвта, понижаването на холестерола и намаляването на лепливостта на кръвта, сокът от алое вера може да помогне да се намали рискът от сърдечни заболявания.

АЛОЕТО ПОВИШАВА ИМУНИТЕТА
Полизахаридите в сока от алое вера стимулират макрофагите, които са белите кръвни клетки на вашата имунна система, които се борят срещу вирусите. Алоето също така е имунен подобрител поради високото си ниво на антиоксиданти, които спомагат за борбата с нестабилните съединения, известни като свободни радикали, допринасящи за процеса на стареене. (Свободните радикали са бифен продукт на самия живот, той е естествен процес, но ние можем да се претоварим с ненужни свободни радикали, като живеем в нездравословен начин на живот). Алое също е антипиретик, което означава, че се използва за намаляване или предотвратяване на повишена температура.
АЛОЕ вера е естествен дезинфектант, антибиотик, с антимикробен, антисепричен, антигъбичени антивирусен ефект
Активните съставки на алое Вера са сяра, лупеол, салицилова киселина, канелена киселина, уреарен азот и фенол, които са вещества, които предотвратяват растежа на микроорганизми, причиняващи заболявания, и действат като екип, осигуряващ антимикробна активност, като по този начин се елиминират много вътрешни и външни инфекции от бактерии. Също така помага за лечение на гъбични и вирусни инфекции.
АЛОЕ ВЕРА действа противовъзпалително
Алое Вера съдържа 12 вещества, включително B-sisterole, които могат да спомогнат за забавяне или инхибиране на възпалението. Това може да помогне на болезнените стави поради скованост и да спомогне за подобряване на гъвкавостта на ставите.
АЛОЕ ВЕРА подпомага загубата на наднормено тегло
Подобряването на храносмилането и детоксикирането на тялото ви ще има вторичен ефект от стимулиране на загуба на наднормено тегло, защото подобряването на храносмилането детоксикира  организма. Това ще облекчи токсичното натоварване върху тялото ви и ще ви даде повече енергия.

*В сатията е посочен източника на информация, тя не е медицински съвет. 

Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 3.8 литра Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 3.8 литра Sale

Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 3.8 литра

Лв.79.99Лв.94.99

ОРГАНИЧЕН СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 99,8% от вътрешен гелПроизводител: Fruit of the Earth, #1 в САЩИЗГОДНА оп..

Сок Алое Вера 99.8% от вътрешен гел - изгоден пакет: 2 бр. по 3.8 литра Сок Алое Вера 99.8% от вътрешен гел - изгоден пакет: 2 бр. по 3.8 литра Sale

Сок Алое Вера 99.8% от вътрешен гел - изгоден пакет: 2 бр. по 3.8 литра

Лв.139.99Лв.189.98

ОРГАНИЧЕН СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 99,8% от вътрешен гелПроизводител: Fruit of the Earth, #1 в САЩИЗГОДЕН ПА..

Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел -  3бр. по 946мл. Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел -  3бр. по 946мл. Sale

Алое Вера Сок 99.8% от вътрешен гел - 3бр. по 946мл.

Лв.89.99Лв.104.97

ОРГАНИЧЕН СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 99,8% от вътрешен гелПроизводител: Fruit of the Earth, #1 в САЩИЗГОДЕН ПА..

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)