Нощен крем за мазна кожа при акне

Съставки

Алое вера Fruit of the Earth - 1 супена лъжица
Алое Вера е широко известено със своите уникални лечебни свойства. То има силни противовъзпалителни и успокояващи свойства, които спомагат за успокояване на раздразнена и прекалено чувствителна кожа. Също така съдържа хормони, наречени гиберелини и полизахариди, които могат да убият бактериите, причиняващи акне. Той е богат на хранителни вещества и има овлажняващ ефект върху кожата, което спомага за поддържане на кожата мека.

Лавандулово масло - 5 капки лавандулово масло
Лавандуловото масло е едно от най-популярните етерични масла, използвани за лечение на акне. Лавандуловото масло е антимикробно и убива всички акне причиняващи бактерии. Освен това има антиоксидантни свойства, които помагат възстановяването на кожата и намаляването на белезите от акне.

Масло от иглика - 1 супена лъжица масло от веччерна иглика
Маслото от иглика отдавна се използва за лечение на кожни заболявания като възпаление, зачервяване, чувствителна кожа и акне. Друго невероятно свойство е способността му да разрежда себума и по този начин да предотвратява запушването на порите, което на свой ред причинява акне.

Начин на приготвяне 

Смесете Алое Вера с няколко капки етерично масло от лавандула. Разбъркайте, докато се съчетаят напълно, след което добавете към сместа супена лъжица масло от вечерна иглика. Смесете го добре и нощния крем е готов. 

Няма продукти в тази категория.